Saturday, 5 January 2013

Cantikan diri untuk diri sendiri dan tersayang....

Rasanya dah lama tak upadate blog ini kn dah hampir berbulan-bulan bukan tak nak update cuma busy cikit .... Hujung minggu mesti korang semua ada aktiviti nak dibuat keluar dating, berhunjung minggu bersama keluarga dan macam2 lah kan tapi aku hanya bercuti hujung minggu di rumah saje... so ada masa kelapangan ini bolehlah aku update blog kan..... apa kata kita kongsi rahsia kecantikan cakap pasal kecantikan mesti semua nak cantik kn..kn..kn.. :-) aku pun sama macam korang nak cantik hehehehe.... kalau cakap macam tu je mana nak jadikn mestilah kena usha jugak kan... macam nak berjaya jugak kalau tak ada usaha macam mana nak berjaya betul tak u all :-) Jadi hari ini aku nak sharelah 1 produk ni yang mana semua dah tahu khasiat dan kebaikanya pada badan..... 
     Baru-baru ini ada 1 produk yang baru dilancarkan betul-betul masuk tahun baru produk ini terus dilancarkan... ia dipanggil VCOA antixosida iaitu dalam kata lain dipanggil minyak kelapa dara  yang dikeluarkan oleh Treenea yang merupakan produk anak tempatan dan tiada bahan kimia pun terkandung ia merupakan bahan organik.... Produk VCOA ini lebih baik dari VCO catalyst sebab ia ditambahkan dengan vitamin A, D dan E.... meh aku show sikit gambar produk ini .......

Inilah produk VCOA by Treenea

   Produk ni banyak khasiatnya tau meh aku cerita cikit dekat korang biar korang dapat mengenali lagi profile produk ini hehehehe...Minyak kelapa Dara (VCOA) yang diperolehi dari treenea mempunyao banyak khasiat dan mafaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan mimyak kelapa dara yang lain ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolestrol. VCOAntioxidants kaya dengan vitamin E (a-tocopherol), vitamin A(retional) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukan ia berkebolehan mencegan penyakit kanser serta penyakit berkaitan jangtung. aku harap korang dah jelaslah kan pasal  VCO ini cikit.. ok meh aku sambung cerita cikit lagi pasal vitamin-vitamin yang terdapat dalam VCOA ini ..... Kelebihan vitamin-vitamin yang terdapat dalam VCOA ini adalah vitamin A,E dan D dimana ia berfungsi untuk:

  1. Mengekalkan kerenajaan dengan mengurangkan penuaan sel yang disebabkan oleh pengoksidaan 
  2. Meghalang pengoksidaan
  3. Gabungan dengan vitamin A akan melindungi paru-paru dari pencemaran udara
  4. Membantu menghalang pembentukan pelbagai sel kanser
  5. Menghalang dan mencairkan pembentukan darah beku
  6. Mengawal kelesuan
  7. Mencengah pembentukan parut tebal
  8. mempercepatkan penyembuhan luka akibat dari kesan panas/ terbakar
  9. Mengurangkan kekejangan kaki
  10. membantu menurunkan tekanan darah
  11. merendahkan risiko penyakit jantung dan serangan strok
  12. mengurangkan risiko yang menyumbang kepada penyakit Alzheimer
Banyakkan kelebihan vitamin yang terkandung dalam VCOA ini rugi kalau sesiapa tak cuba dan tak amalkan   Aku sendiri pun mengamalkannya untuk kesihatan dan kecantikan ....kat bawah ni aku nak bagi tahu korang kebaikan produk ni dan harga sekali tak mahal pun semua orang mampu miliki tiap2 bulan boleh beli untuk kesihatan dan kecantikan tak perlulh nak kedekutkan .... kalau beli VCOA ini memang berbaloi sebab tahan 1 bulan.... banyak pulak aku bercerita tadi kata nak bagi tahu kebaikan VCOA ni kan tapi terlebih membebel pulak ok ini kelebihan nya:

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut
- Sistem penghadaman lebih baik
- Kesuburan
- Kurangkan rasa senggugut
- Batuk dan Selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur

PRODUK : VCO A
60 CAPSULES/ 2 KALI SEHARI
- SESUAI DIMAKAN OLEH BABY- DEWASA (LELAKI ATAU PEREMPUAN)
- BOLEH DIMAKAN DAN DISAPU(LUARAN)
- HARGA RE RM 40 / RM 43 (S&S)

sesiapa berminat boleh lh PM FB aku syuhada1211@yahoo.com dan email , sms: 0192809006



Wednesday, 21 December 2011

Apakah Collagen?????


Collagen merupakan satu produk yang telah diformulasikan berasakan teknologi farmaseutikal untuk memeberi manfaat yang tidak terhingga kepada tubuh badan pebgamalnya dari hujung rambut sehingga hujung kaki.

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai : 

  • Perekat dalam badan 
  • Ia memberikan struktur kepada badan melindungi dan menyokong tisu2 lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
  • ketika usia remaja dan awal 20-an terdapat pertumbuhan hormon yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakna perkembangan otot. tendon dan ligamen.
  • Collagen digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel-sel badan baru.
Apa Pula kelebihan Collagen????
  • mengurangkan bilangan kepadatan dan kejelasan kedutan
  • memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.
Khasiat Menggunakan Catalyst Collagen...
  • Membantu proses permulihan osteoperosis & osteoarthritis
  • mengembalikan masalah kulit kusam, kering dan berkedut
  • mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
  • membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap
  • menyuburkan rambut agar kelihatan lebih lebat dan berkilau
  • membantu mengaktifkan tisu-tisu tubuh ketahap maksima
Kesan mengamalkan Catalyst Collagen..
  • Kulit tidak akan berminyak
  • Dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang
  • Dapat mengurangkan aprut-parut yang ada dikulit
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
  • Minda lebih cergas dan pegerakan anggota badan tubuh menjadi lebih lancar.

Friday, 26 August 2011

CATALYST COLLAGEN!!!!!!!! HOT PRODUCT



mesti semua terfikir apa motif picture ini dengan tajuk entry ini kan.....


kali ini saya nak bagi tahu testimoni pengguna yang telah menggunakan product catalyst ini..... picture yang kat ats ni adik sy dia merupkan pengguna product catalyst.... dia mengamalkan menggunakan VCO softgel and Collagen catalyst dan ini hasil nya.... cantik kn kulitnya huhuhuhuhu.... ( puji2 lebih nanti dia baca entry ini mesti tersenyum lebar) gambar ini xda edit2 tau original punya.....huhuhuhu....bila kwn2 dia tgk mesti puji dengan kulit dia sekarang huhuhu... lagi bertambah perasan lh.... :-)

ok jom saya cerita cikit psl product yang dia pakai :

1) Catalyst Collagen
mesti semua nk tahu apa tu Collagen kn??????? collagen merupakan satu product yg telah diformulasikan berasaskan teknologi farmaseutikal untuk memberi mafaaat yang tidak terhingga kepada tubuh dan pengamalnya dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki........  collagen ni mempunyai khasiat nya nk thu x apa khasiatnya?????/ :-) jom sy cerita kn lg.....khasiat Catalyst Collagen ni adalah:

  • membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthristis
  • mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
  • membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap
  • menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau
  • membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu2 tubuh ketahap maksima.
ok sekarang korg dh thu khasiatnya skrg sy akn cerita kesan pengambilan collagen ini :

  • kulit tidak akan berminyak
  • dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang
  • dapat mengurangkan parut2 yang ada pada kulit
  • badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
  • minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan tubuh menjadi lebih lancar. 


nak tahu x collagen ini mmg terbukti dia ia mampu mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit anda dalam tempoh dua hingga empat minggu pengambilannya. kulit yang sihat adalah benteng utama tubuh dari penembusan microorganisma sepeti kulat dan virus selain dapat menyerlahkan kecantikan seseorang itu.........
ok dh penat menaip klu korang nk thu cerita psl produk VCO softgel lak tggu next entry ek........  :-)

Monday, 20 June 2011

PESOALAN MENGENAI VCO....

Q: Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?

A : Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyaAllah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends 

Q: Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?
Ans : Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita.

Q. Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?
A : Tak  If u da kurus, dont worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So jgn risau

Q: Lelaki boleh makan jugak ke?
A: Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as supplement :) VCO tak pilih jantina ok .

Q: VCO ni sesuai dengan semua peringkat umur ke?
A : YUP semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.

Q: Halal ke VCO ni?
A : VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

Q: Betul ke VCO ni tak de side effect pape ?
Ans : Insyalah xde side effect pape. Actually vco ni bukan ubat atau ada bhn kimia yg boleh jd side effect pape. It's just a good supplement for skin that purely 100% organik. So, JGN RISAU YA U ALL...

Q: VCO ni untuk muka je ke ?
A : Oh mesti lah x.byk lg kebaikan2 vco ni.
Setakat ni feedback2 positif dr pengguna VCO :-
  • Mengurangkan muka berminyak sehingga 70%
  • Jerawat cepat susut
  • Parut makin pudar
  • Regular balik period
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Metabolisme makin tinggi
  • Kesuburan
  • Kulit rasa lembut dan halus
  • Batuk2 cepat hilang
  • Mengurangkan senggugut
  • Kurangkan allergic / alahan
  • Lebat&lentik eyelashes
  • Mengurangkan darah tinggi & kencing manis
  • Mengurangkan tidur berdengkur

9. Xpe ke ibu mengandung amalkan VCO ni ?Ans : Pengambilan VCO semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyaAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.


INi adalah kebaikan & kesan pengamal VCO selama tempoh kehamilan :-

  • Kurang masalah keletihan & tidak bertenaga semasa bekerja
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat/berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil
  • Sistem penghadaman/pencernaan lancar-tiada masalah sembelit
  • Tiada masalah keputihan sewaktu hamil
  • Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark)
  • Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning
  • Sentiasa bertenaga dan tidak letih(dalam tempoh 10 hari awal berpantang)

Friday, 27 May 2011

Golongan yang sesuai mengambil VCO catalyst

VCO sesuai untuk golongan : 


  • Ingin hamil kerana VCO boleh meningkatkan tahap kesuburan.

  • Sedang hamil kerana ibu-ibu yang mengamalkan ketika hamil dapat mengurangkan masalah keletihan & tidak bertenaga semasa bekerja, kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat/berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil, masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark) dan Kulit bayi cantik, tiada jaundis(kuning)
  • Sedang menyusukan anak kerana VCO juga membantu memperbanyakkan pengeluaran air susu.
  • Mengalami masalah senggugut.
  • Kitaran haid tidak teratur.
  • Mengalami masalah pembuangan air kecil/besar - VCO dapat memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin serta dapat memperbaiki sistem penghadaman dengan lebih baik



  • Mempunyai masalah jerawat dan inginkan jerawat cepat susut tanpa meninggalkan kesan parut kerana VCO boleh mengatasi masalah jerawat.
  • Inginkan muka bebas tanpa parut. VCO juga boleh menghilangkan parut-parut jerawat.
  • Kulit yang sensitif seperti sensitif terhadap persekitaran baru.
  • Mempunyai masalah muka berminyak kerana VCO boleh membantu mengurangkan masalah muka berminyak sehingga 70%.
  • Mempunyai masalah kulit kering. Dengan mengamalkan VCO, kulit akan bertambah lembut dan tidak kering lagi.
  • Ingin menstabilkan angka metabolisme.
  • Ingin mengurangkan berat badan kerana VCO boleh membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolisme.
  • Ada alahan pada seafood.
  • Mengurangkan jeragat pada muka

  • Mudah letih - VCO dapat meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental serta VCO juga membantu menyingkirkan toksin dalam badan agar badan tidak mudak letih.
VCO boleh diamalkan oleh lelaki mahupun perempuan dan tidak mengira usia. :)

sekiranya berminat atau ada pertanyaan blh lh email kn kp syuhadaameira@yahoo.com atau add sahaja FB sy iaitu syuhadaameira@yahoo.com... sekiranya ingin buat pesanaan blh lh isi borg/form dibawah :-) tema kasih



Thursday, 19 May 2011

lagi information VCO!!!!!!!!!!!!!

Minyak Kelapa Dara ( Virgin Cocounat Oil)
wholesome functional food

Antara kebaikan dan khasiat:

1) menggurangkan kadar kolestrol
-ia nya sendiri tidak mengandungi kolestrol. oleh itu ia adalah altenatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolestrol yang tinggi.

2) Mengawal kencing manis
-pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah diperlukan.

3) Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umut lanjut.
- antioksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas.

4) Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
-mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi antara faktor punca serangan jantung.

5) Tubuh lebih tahan serangan penyakit
-kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan protozoa.

6) Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit
-ia mempercepatkan pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari dinaran ultra violet.

7)Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemummur akan hilang
-sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mecukupi untuk pertubuhan maksima.

8) Terhindar dari gejala alahan 
- Minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

9) Menggelakan risiko sakit kanser
-minyak kelapa dara memusnakan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan ini sel mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.

10) Keadaan berdengkur akan hilang
- kerana saluran penafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.

30 hari bersama VCO ( vargin cocounat oil)

30 hari bersama VCO-vargin cocounat oil -HOT PRODUCT!!!!!!!


               30 hari bersama VCO mesti ramai yg tertanya-tanya...... :-)  30 ari b'sama VCO dimana marilh kita ramai -ramai mencuba produk ini yg m'mpunyai khasiat yang tersediri..... tp msti ramai yang tertanya2 apa itu VCO. VCO ialah vargin cocounat oil dlm bhs malaysia kita minyak kelapa dara :-). sebenarnya minyak kelapa dara ialah minyak yang diperoses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak deketahui umum.
                  kajian terhadap minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar2 negara barat sejak awal tahun 1930-an lagi kebayakan kajian dilakukan keatas penduduk di kepulauan pasifik dimana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian. pakar2 tersebut merumuskan bahawa sesuatu kandungan terdapat didalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberikan kesan yang positif keatas kesihatan manusia. sebab itulah penduduk kepulauan pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kenser.
                sebelum ini saya juga tertanya apa itu VCO? adakah ia berkesan? adakah ia memberi kesan kepada kesihatan kita? tetapi semuanya terjawap selepas saya membaca testimoni yg telah menggunakan nya ia memberikan hasil yang memuaskan saya juga melihat perubahan pada kawan saya sendiri... daripada testimoni dan perubahan terhadap kawan sendiri saya juga mencubanya tanpa ragu2 dan allhamdullilah ada perubahan.....:-) 
                      apa lagi yang di tunggu kan sahut lh cabaran bersama VCO dalam 30 hari insyallah akan ada perubahan tidak perlu ragu kerana produk ini tidak menggunakan bahan kimia atau haba yang tidak diketahui umum.....insyallah dengan izin tuhan semua akan berjalan dengan lancar amin :-) 

            " 30 hari bersama VCO"