Saturday, 5 January 2013

Cantikan diri untuk diri sendiri dan tersayang....

Rasanya dah lama tak upadate blog ini kn dah hampir berbulan-bulan bukan tak nak update cuma busy cikit .... Hujung minggu mesti korang semua ada aktiviti nak dibuat keluar dating, berhunjung minggu bersama keluarga dan macam2 lah kan tapi aku hanya bercuti hujung minggu di rumah saje... so ada masa kelapangan ini bolehlah aku update blog kan..... apa kata kita kongsi rahsia kecantikan cakap pasal kecantikan mesti semua nak cantik kn..kn..kn.. :-) aku pun sama macam korang nak cantik hehehehe.... kalau cakap macam tu je mana nak jadikn mestilah kena usha jugak kan... macam nak berjaya jugak kalau tak ada usaha macam mana nak berjaya betul tak u all :-) Jadi hari ini aku nak sharelah 1 produk ni yang mana semua dah tahu khasiat dan kebaikanya pada badan..... 
     Baru-baru ini ada 1 produk yang baru dilancarkan betul-betul masuk tahun baru produk ini terus dilancarkan... ia dipanggil VCOA antixosida iaitu dalam kata lain dipanggil minyak kelapa dara  yang dikeluarkan oleh Treenea yang merupakan produk anak tempatan dan tiada bahan kimia pun terkandung ia merupakan bahan organik.... Produk VCOA ini lebih baik dari VCO catalyst sebab ia ditambahkan dengan vitamin A, D dan E.... meh aku show sikit gambar produk ini .......

Inilah produk VCOA by Treenea

   Produk ni banyak khasiatnya tau meh aku cerita cikit dekat korang biar korang dapat mengenali lagi profile produk ini hehehehe...Minyak kelapa Dara (VCOA) yang diperolehi dari treenea mempunyao banyak khasiat dan mafaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan mimyak kelapa dara yang lain ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolestrol. VCOAntioxidants kaya dengan vitamin E (a-tocopherol), vitamin A(retional) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukan ia berkebolehan mencegan penyakit kanser serta penyakit berkaitan jangtung. aku harap korang dah jelaslah kan pasal  VCO ini cikit.. ok meh aku sambung cerita cikit lagi pasal vitamin-vitamin yang terdapat dalam VCOA ini ..... Kelebihan vitamin-vitamin yang terdapat dalam VCOA ini adalah vitamin A,E dan D dimana ia berfungsi untuk:

  1. Mengekalkan kerenajaan dengan mengurangkan penuaan sel yang disebabkan oleh pengoksidaan 
  2. Meghalang pengoksidaan
  3. Gabungan dengan vitamin A akan melindungi paru-paru dari pencemaran udara
  4. Membantu menghalang pembentukan pelbagai sel kanser
  5. Menghalang dan mencairkan pembentukan darah beku
  6. Mengawal kelesuan
  7. Mencengah pembentukan parut tebal
  8. mempercepatkan penyembuhan luka akibat dari kesan panas/ terbakar
  9. Mengurangkan kekejangan kaki
  10. membantu menurunkan tekanan darah
  11. merendahkan risiko penyakit jantung dan serangan strok
  12. mengurangkan risiko yang menyumbang kepada penyakit Alzheimer
Banyakkan kelebihan vitamin yang terkandung dalam VCOA ini rugi kalau sesiapa tak cuba dan tak amalkan   Aku sendiri pun mengamalkannya untuk kesihatan dan kecantikan ....kat bawah ni aku nak bagi tahu korang kebaikan produk ni dan harga sekali tak mahal pun semua orang mampu miliki tiap2 bulan boleh beli untuk kesihatan dan kecantikan tak perlulh nak kedekutkan .... kalau beli VCOA ini memang berbaloi sebab tahan 1 bulan.... banyak pulak aku bercerita tadi kata nak bagi tahu kebaikan VCOA ni kan tapi terlebih membebel pulak ok ini kelebihan nya:

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut
- Sistem penghadaman lebih baik
- Kesuburan
- Kurangkan rasa senggugut
- Batuk dan Selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur

PRODUK : VCO A
60 CAPSULES/ 2 KALI SEHARI
- SESUAI DIMAKAN OLEH BABY- DEWASA (LELAKI ATAU PEREMPUAN)
- BOLEH DIMAKAN DAN DISAPU(LUARAN)
- HARGA RE RM 40 / RM 43 (S&S)

sesiapa berminat boleh lh PM FB aku syuhada1211@yahoo.com dan email , sms: 0192809006